home | boeken | agenda | contact

 

>>boekpresentatie

 

 

 

 

 

webflyer presintaasje prospero.jpg (95680 bytes)


*Zo'n tweehonderd mensen kwamen zondagmiddag 26 maart af op de feestelijke presentatie van de nieuwe roman 'Prospero' van Nyk de Vries. De middag ademde de sfeer van een ouderwetse bruiloft in de 'Fryske W‚lden'. De Ascona Road Show draaide voor en na het officiŽle programma een veelheid aan Spaanse platen. Jan Klug trok een wand op van rode planken, als het boekomslag, met daarop een experimentele echo van beelden. Meindert Talma speelde enkele nummers, waaronder een mooi nieuw lied. Verder was er de introductie van het project Fryske Modernen, nieuw podium voor friese schrijvers, en natuurlijk de aanbieding van 'Prospero' uit handen van Jelma Knol. Tot slot las Nyk voor uit de roman en volgde er een korte muzikale improvisatie samen met Hein Jaap Hilarides. Het feest ging nog zo'n twee uur door, traditioneel afsluitend met bittergarnituur. Rico!enkele reacties:

*Sitowijngaarden.web-log.nl, 27 maart 2006
Tekst: Sito Wijngaarden

Ja, juster dus nei The Point yn BŻtenpost. Aardige heppening. Twa grutte skermen en fierder in soad audiofisuele effekten dy't net allegear like goed foar it ljocht kamen. De bedoeling fan it projekt noch even ķtlein en de oare dielnimmers mochten in stikje foarlÍze. Muzikale ynfolling troch de hear Talma. Oer it algemien in frij flot programma en in soad minsken. It waard Űfsluten mei in stikje freestyle fan Hilarides en De Vries.


presentatie prospero foto sito wijngaarden 270306.jpg (33446 bytes)

Nyk de Vries, Mirjam Vellinga en Piter Boersma (© Foto: Sito Wijngaarden)

 

*Walthaus.blogspot.com, 26 maart 2006
Tekst: Asing Walthaus

Roadshow
Vanmiddag hebben Hidzer en ik in The Point in Buitenpost plaatjes gedraaid bij de aanbieding van de nieuwe roman van Nyk de Vries, 'Prospero'. Omdat het zich in Spanje afspeelt, hadden we de avond ervoor alle platen uitgezocht die iets met Spanje en Spaanstalige landen te maken hebben. Van Sergio Mendez en Julio Iglesias tot en met Heino en de George Baker Selection, met hun hit 'Una paloma blanca'.

Het was, dat vonden we zelf in elk geval, een doorslaand succes. De kinderen dansten enthousiast op wat we ook maar draaiden. En wat nog beter is: iedereen is op die literaire feestjes: schrijvers, mensen van uitgeverijen, literaire fondsen en zelfs van de provincie Friesland. Dus we hopen maar op veel vervolgopdrachten, dan maken we alsnog een carriereswitch.

We kregen elk een stapel consumptiemuntjes (die we lang niet opkregen) en een gesigneerd boek van Nyk. ,,Dit koe myn earste boek wolris weze'', zei Hidzer, die het lezen van boeken verspilling van tijd vindt. De foto hieronder is gemaakt door Jaap, die een uur te laat was omdat hij was vergeten dat de zomertijd inging.


presentatie prospero ascona road show foto jaap hellinga 270306.jpg (29382 bytes)

Ascona Road Show (© Foto: J. Hellinga)